Papoušci

14. října 2011 v 20:14 | Eva (majitelka blogu) |  Přehledy

Nestor kea

Patří k nemnoha nevýrazně zbarneným papouškům. Zbarvením, tělem i tvarem zobáku. Pokud by jste ho spatřili připomíná spíše dravce než papouška. Občas je jeho obživa jen zbytek z mršiny. Chovatelé ho často podezírají ze zabíjení menších domácích zvířat.

Kakadu růžoví

Za denního žáru ho najdeme odpočívat na stromech. Živí se převážně semeny a dalšími rostlinami, hmyzem, larvami. Žije ve vyprahlém australském vnitrozemí v četných hejnech.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 15. října 2011 v 16:48 | Reagovat

Moc hezké, konečně si zase tu!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama