Kulík zrzavoocasý

8. prosince 2010 v 18:05 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název Charadrius vociferus
Rozšíření Hnízdí v severní americe s vyjímkou
arktických oblastí, zimu tráví na jihu Severní
Ameriky, ve Střední Americe, zalétá i na sever
Jižní Ameriky
Velikost Délka těla až 25 cm

Jediný severoamerický kulík štíhlé stavby těla, se dvěma černými pruhy na hrudi. Ozývá se jasným, dá se říci zvonivým hlasem. Obývá nejrůznější typy přírody např. pole, luky, říční břehy a také mořské pobřeží. Hnízdí na štěrkovitých a také oblázkových plážích. Samice má okolo 3-5 vajec které někdy klade i na plochých střechách staveeb.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 forusrakos forusrakos | Web | 8. prosince 2010 v 18:38 | Reagovat

Jsem rád, že jsi po dlouhé době napsala, skvělý článek!!!!

2 HAAS HAAS | Web | 8. prosince 2010 v 19:07 | Reagovat

Kulík je hezký pták.

3 deinonych deinonych | Web | 10. prosince 2010 v 12:41 | Reagovat

[2]: souhlas

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama