Ibis rudý

10. prosince 2010 v 13:15 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název Eudocimus ruber
Rozšíření Severovýchodní pobřeží Jižní Ameriky
Velikost Délka tela až 60 cm

Tento nevelký pták se pyšní jedním z nejúchvatnějších zbarvení v přírodě vůbec- je celý sytě nachový. Jeho domovem jsou pobřežní bažiny a mangrové porosty. Žije v koloniích. Ibis rudý se živí miniaturními měkkýši a korýši, které vyhledává v bahně pomocí dlouhého dolů zakřiveného zobáku. 

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 10. prosince 2010 v 14:11 | Reagovat

Nádherné!

2 forusrakos forusrakos | Web | 10. prosince 2010 v 20:15 | Reagovat

Pěkný popis...

3 raptorex raptorex | Web | 11. prosince 2010 v 19:54 | Reagovat

Tak zase po dlouhé době ahoj měl sem rozbitý počítač tak jsem nemohl psát na blog ale už je to ok. jinak moc hezký článek.

4 PRE-History PRE-History | Web | 21. dubna 2011 v 10:20 | Reagovat

krásný

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama