Prosinec 2010

Šťastné a veselé

24. prosince 2010 v 10:24 | Eva (majitelka blogu) |  Svátky
Přeji Vám krásné Vánoce a vánoční svátky.


Ibis rudý

10. prosince 2010 v 13:15 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název Eudocimus ruber
Rozšíření Severovýchodní pobřeží Jižní Ameriky
Velikost Délka tela až 60 cm

Tento nevelký pták se pyšní jedním z nejúchvatnějších zbarvení v přírodě vůbec- je celý sytě nachový. Jeho domovem jsou pobřežní bažiny a mangrové porosty. Žije v koloniích. Ibis rudý se živí miniaturními měkkýši a korýši, které vyhledává v bahně pomocí dlouhého dolů zakřiveného zobáku. 


Galerie hvězd

9. prosince 2010 v 13:28 | Eva (majitelka blogu) |  Galerie


Hlasujte v anketě!

Rozhodnutí

8. prosince 2010 v 18:16 | Eva (majitelka blogu) |  Přehledy
Na anketu Kdo by měl být manažer blogu? Jste měli Více jak měsíc a rozhodli jste pro... Jacka Summerse. Dostal třináct hlasů, a díky tomu je na prvním místě. O druhé se dělí Cornelia Summersová a Stowart Bloower ( změna jména).
Nyní máme na dva měsíce jistého manažera.

1:  Jack Summers
2:- Cornelia Summersová
2:-
Stowart Bloower

Děkujeme!!!


Kulík zrzavoocasý

8. prosince 2010 v 18:05 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název Charadrius vociferus
Rozšíření Hnízdí v severní americe s vyjímkou
arktických oblastí, zimu tráví na jihu Severní
Ameriky, ve Střední Americe, zalétá i na sever
Jižní Ameriky
Velikost Délka těla až 25 cm

Jediný severoamerický kulík štíhlé stavby těla, se dvěma černými pruhy na hrudi. Ozývá se jasným, dá se říci zvonivým hlasem. Obývá nejrůznější typy přírody např. pole, luky, říční břehy a také mořské pobřeží. Hnízdí na štěrkovitých a také oblázkových plážích. Samice má okolo 3-5 vajec které někdy klade i na plochých střechách staveeb.