Orel bojovný

1. září 2010 v 16:54 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Orel bojovný je největším africkým orlem. Loví živočichy obývající otevřená prostranství včetně damanů a hadů, které je schopen spozorovat z velké výšky. Jako u mnoha jiných druhů dravců se samec a samice liší velikostí- samice jsou větší než samci. Orel bojovný hnízdí vysoko v korunách stromů a často pouívá jedno hnízdo několik let.

Vědecký název Poleametus bellicosus
Rozšíření Afrika jižně od Sahary
Velikost Délka těla až 97 cm

Orel bojovný
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se Vám video Barevná země?

Ano, je to skvělý seriál 30% (42)
Ano, ale dívám se i na lepší 9.3% (13)
Ano i ne 10.7% (15)
Spíše ne 12.9% (18)
Ne 14.3% (20)
Vůbec ne 12.9% (18)
Ne nelíbí se mi ani trochu 10% (14)

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 1. září 2010 v 18:14 | Reagovat

Pěkný pták!

2 forusrakos forusrakos | Web | 1. září 2010 v 18:57 | Reagovat

Krása, patří mezi moje oblíbené dravce!

3 Anna Anna | E-mail | Web | 1. září 2010 v 19:12 | Reagovat

Krásný článek :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama