Muntžak malý

16. srpna 2010 v 14:06 | Eva (majitelka blogu)
Tento malý jelen z Dálného východu obývá háje a lesy. Na pastvu vychází většinou v noci, kdy se cítí bezpečněji. Parůžky u samců patří mezi jelenovitými k nejmenší. Měří jen 15cm. V ohrožení vydává hlasítý štěkavý zvuk, který se může ozývat někdy i přes hodinu.

Vědecký název: Muntiacus reevesi
Rozšíření: Původně Čína
Velikost: Délka bez ocasu až 1m.

Muntžak malý
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 forusrakos forusrakos | Web | 16. srpna 2010 v 14:11 | Reagovat

Krásný zvířea má zajímavý růžky:D

2 HAAS HAAS | Web | 16. srpna 2010 v 15:15 | Reagovat

Super!

3 raptorex raptorex | 17. srpna 2010 v 16:20 | Reagovat

pěkné zvíře

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama