Kardinál červený

15. června 2010 v 15:47 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název: Cardinalis Cardinalis
Rozšíření: Východ severní Ameriky a Střední Ameriky; vysazen na Havajské ostrovy
Velikost: Délka do 20cm

Špičatá chocholka a karmínové opeření činí samečka mezi nejvýraznější ptáky Severní Ameriky. Na rozdíl od většiny ostatních pěvců zpívají samička i sameček, a tuto schopnost se snaží dodržovat po celý rok. Kardinálové obývají lesnaté a také křovité oblasti zahrady. Živí se převážně hmyzem a semeny. V zimě jej můžeme potkat v krmítkách, kterým se je tak nevyhýbá. Od minulého století se rozmnožil na sever. Zajímavé je že některé samičky jsou dokoce barevnější než samci, to jsou však určité vyjímky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Jaký příběh byl podle vás nejlepší?

Černá hora. 14.6% (13)
Gottia. 34.8% (31)
Příběh člověka. 9% (8)
Život u zvířat. 16.9% (15)
Nevím! 11.2% (10)
Allosaurus Havay 2. část 13.5% (12)

Komentáře

1 Karoll Karoll | Web | 15. června 2010 v 16:08 | Reagovat

o tom jsem v životě neslyšela...ale je roztomilý!

2 PRE-History PRE-History | Web | 15. června 2010 v 16:20 | Reagovat

překrásný pták!!/!!!!!!!!!!!!!!!

3 HAAS HAAS | Web | 15. června 2010 v 16:45 | Reagovat

Krásný pták!

4 gabiazvire gabiazvire | Web | 15. června 2010 v 16:46 | Reagovat

moc dik

5 Anna Anna | 15. června 2010 v 18:19 | Reagovat

Krásný článek. A nádherné fotografie.

6 dinoexpres dinoexpres | Web | 15. června 2010 v 18:28 | Reagovat

Ahoj nádherný blog jo a rád se spřátelím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama