Puma

1. května 2010 v 13:54 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název Puma concorol
Rozšíření Západ Sevarní Ameriky, Střední Amerika, Jižní Amerika
Velikost Délka včetně ocasu až 2, 6 m

Puma je rozšířený americký predátor s pestrou paletou přezdívek. Nejčastěji se používá s označením horský lev. K nejoblíbenější potravě této kočkovité šelmi patří jeleni. Jesti- že kořist představuje větší sousto, než zpořádá na posezení, zbytky kořisti ukryje pod strom, nejčastěji pod větve, pro tentýž potravu si příde poozději. Samice za rok porodí až šest mláďat. Novorozená mláďata mají téměř po celém těle skvrny, prvních pár měsícu zůstavají- tak přibližně jeden až dva měsícd, pak se skvrny stratí.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 1. května 2010 v 14:15 | Reagovat

Mně se puma líbila ve filmu Medvědi jak napadla toho malýho grizzlyho.

2 raptorex raptorex | Web | 1. května 2010 v 15:51 | Reagovat

moc pěkné

3 Anna Anna | E-mail | Web | 1. května 2010 v 21:16 | Reagovat

Skvělý článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama