Orel bojovný

6. března 2010 v 13:08 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata

Vědecký název: Polemaetus bellicosus
Rozšíření: Afrika jižně od Sahari
Velikost: Délka těla až 97 ccm


Orel bojovný je největším africkým orlem. Loví
živočichy obývalící otevřená prostranství včetně
damanů a hadů, které je schopen
zpozorovat z velké výšky. jako u mnoha jiných
druhů dravců se obě pohlaví liší velikostí-
samice jsou větší než samci. Orel bojovný
hnízdí vysoko v korunách stromů
a často používá jedno hnízdo po několik let.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 6. března 2010 v 14:22 | Reagovat

Hezký článek!

2 PRE-History PRE-History | Web | 6. března 2010 v 14:54 | Reagovat

Překrásný orel!

3 mojeznamky a Ingenpark mojeznamky a Ingenpark | Web | 8. března 2010 v 15:30 | Reagovat

Napiš o nakem saurusovi ne?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama