Sambar Indický

20. února 2010 v 10:34 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název: Cervus unicorol.
Rozšíření: Původně jižní Asie,
vysazen do USA, Austrália a nový Zéland.
Velikost: Délka bez ocasu
až 2, 4 m .

Blízký příbuzný jelena lesního s tmavě hnědou
srstí a silnými parohy se dvěma nebo třemi
výsadami. Obývá lesy a horské svahy. Na pastvu
vychází po setmění. Samci sambarů mohou
být vyzbrojeni až
metrovými parohy.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 20. února 2010 v 11:06 | Reagovat

Hezké, a to mládě na té fotce-roztomilé...

2 deinonych deinonych | Web | 20. února 2010 v 20:00 | Reagovat

Zajímavý zvíře

3 keny keny | 2. května 2011 v 14:01 | Reagovat

mám o tom referát tak doufám že to máš dobře jinak mám za 5

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama