Okapi

21. února 2010 v 9:25 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název: Ocapia johnstoni
Rozšíření: Střední Afrika
Velikost: Délka bez ocasu až 1, 8 m

Až do roku 1901 tato zvířata neznal nikdo
kromě domorodců ve střední Africe. Žijí titiž
v hustých lesích a lidem se ukazují pouze
velmi zřídka. Od ramen dozadu připomínají
okapovité kaštanově zbarveného koně s podivně
černobílé pruhovanýma nohama. Mají protáhlý
krk a mimořádně dlouhým černým jazykem si
dosáhnou až do očí a uší. Okapiové žijí
samotářsky mimo období, kdy pečují o mláďata.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 PRE-History PRE-History | Web | 21. února 2010 v 9:56 | Reagovat

dobré!

2 HAAS HAAS | Web | 21. února 2010 v 10:23 | Reagovat

Jo, moc hezký článek!

3 Anna Anna | E-mail | Web | 21. února 2010 v 17:53 | Reagovat

Pěkné :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama