Koala

24. ledna 2010 v 10:38 | Eva (majitelka blogu) |  Zvířata
Vědecký název:Phascolarctkos cinereus.
Rozšíření:Východní Austrálie.
Velikost: Délka až 85 cm.

Koala je nejznámějším australským živočichem.
Ačkoli se jí občas říká Medvídek Koala, od medvědů se výrazně odlišuje. Koala se živí listy a kůrou blahovičníků. Je to vačnatec. Koala má ostré drápky , které jí slouží jako zbraň.
Vzhledem k nízké výživné hodnotě blahovičníkovích listů musí spořádat velké porce potravy.Samice rodí 1 ročně. Na rozdíl od jiných vačnatců má vak otevřený dozadu , směrem k zemi.
Ačkoli to vypadá nebezpečně , mládě nikdy nevypadne.

Příště se dozvíte o slonovi indickém...


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Kolik mláďat může porodit samice Koali?

2 až 3 mláďata ročně 22.7% (5)
1 až 2 mláďata ročně 31.8% (7)
1 mládě ročně 45.5% (10)

Komentáře

1 mojeznamky a Ingenpark mojeznamky a Ingenpark | Web | 24. ledna 2010 v 10:48 | Reagovat

To je roztomilé zvíře

2 Anna Anna | E-mail | Web | 24. ledna 2010 v 16:19 | Reagovat

Krásné :-)

3 Babička M. Babička M. | 31. ledna 2010 v 7:50 | Reagovat

Pro mne poučné a moc zajímavé.

4 ¨foloap ¨foloap | 18. března 2013 v 17:16 | Reagovat

tak to je asi jasný -_- že 1-2 mláďat, kdo dal 1 :* tak není v hlavě v pořádku ale skoro se strefil ;) ne docela máš fajne blog ....:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama